|
« Önceki konu
:: Sonraki konu »
|
| Yazar |
Mesaj |
Mert Şipal

Statü: Üye
Durum: Bağlı değil
|
Tarih:
15 Haziran 2008 22:27
|
|
Sayın Gitar Türk ailesi....
Tapping egzersizlerini yaparken istemsiz olarak üst tellerin seslerini de alıyorum tuşeye parmağımı değdir diğim zaman üst teller de titriyor ve bu da kötü seslere yok açıyor sizce neden kaynaklanıyor ve sorunu gidermej için ne yapmalıyım? |
|
|
|
|
 |
Batuhan Yazgın
|
Tarih:
15 Haziran 2008 22:59
|
|
Aynı sorun bende de var. Ben bir yolunu buldum. Bileğimle üst telleri kapatıyorum. Parazit yapmıyor. Belki ekipmandan da kaynaklanabilir. |
|
|
|
|
 |
Slow Finger

|
Tarih:
15 Haziran 2008 23:26
|
|
| Alıntı: | | .bileğimle üst telleri kapatıyorum |
Yapılması gereken de budur zaten. Taping çalışırken bileğiniz ile vurmadığınız telleri kapanmanız gerekir. Yoksa diğer teller titreme yapar ve gereksiz sesler çıkar. Ekipmanla pek alakalı bir şey değildir sanırım ama kötü bir ekipmanda bu ses daha kötü çıkacaktır. Fakat iyi bir ekipman olsa bile diğer telleri bileğinizle kapanmanız gerekir titreme yapmasa bile eliniz değebiliyor diğer tellere bazen ki bu da gereksiz seslerin çıkmasına sebep oluyor... |
|
|
|
|
 |
Umut Ozan Kavalalı
|
Tarih:
16 Haziran 2008 10:14
|
|
Evet bilekle üst telleri kapatmak en doğrusu.Zaten kötü ses çıkınca eliniz kendi kendine kapatıyor,yavaş yavaş oturur teknik. |
|
|
|
|
 |
Mert Şipal

|
Tarih:
16 Haziran 2008 13:47
|
|
Çok teşekkürler Denedim ve etkili sonuç aldım bir kez daha sağolun... |
|
|
|
|
 |
eymGTR

Statü: Öğretim Üyesi
|
Tarih:
16 Haziran 2008 22:55
|
|
Bilek ile gereksiz ses çıkaran telleri susturmanın yanı sıra eğer yoğun bir tapping akışı sıralı olarak dizili ise;pozisyon farklarından ötürü telleri susturduğunuz bileğinizide yerinden kaldırmak zorunda kalabilirsiniz.Bu gibi durumlarda kullandığız ekipmanda NoiseGate'i biraz devreye sokmakta fayda var.tabi Bunu yaparken kesmeyi iyi ayarlamak şart,yoksa tapping'n en büyük özelliği olan "akıcı" cümleleri kaybetmeniz riski doğar.Bunun yanı sıra yine dediğim gibi tapping ağırlıklı kompozisyonlarda bildiğimiz basit bir lastik saç tokasınıda sapa geçirip tellerin üzerine çekerek ÖRN:(1 yada 4. perde aralığına) ve işiniz yani;tapinng kısmını atlatığınız zaman seri bir hareketle tekrar tuşe dışına tokayı iterek de kesin bir çözüme ulaşabilirsiniz. |
|
|
|
|
 |
Batuhan Yazgın
|
Tarih:
17 Haziran 2008 9:36
|
|
Çok doğru. Bir konserde klavyeye lastik bir toka takan birisini gördüm. Anlayamamıştım. Sonradan fark ettim. Oluşabilecek parazit sesleri engellemek içindi. Tokayı 1. ve 5. perdeler arasında gezdirip duruyordu. Bence mantıklı. İyi bir yöntem diyebilirm. Ama iyi kullanmak şart. Aksi taktirde akışınızı bozabilir. |
|
|
|
|
 |