|
« Önceki konu
:: Sonraki konu »
|
| Yazar |
Mesaj |
Nightmage

Statü: Kreatif Direktör
Durum: Bağlı değil
|
Tarih:
30 Ocak 2008 0:04
|
|
Daha önce Joe yeni albüm için isim arıyor.Öneride bulununabilirsiniz.. ve Satriani'den yeni albüm Nisan 2008'de... konularında duyurduğumuz 13. Satriani albümünün adı ve piyasaya sürülme tarihi açıklandı.
Yapılan açıklamaya göre 1 Nisan 2008'de Professor Satchafunkilus and the Musterion of Rock adı ile piyasaya sürülecek olan albümde 10 adet parça bulunuyor.
Parça listesi şöyle :
01. Musterion
02. Overdriver
03. I Just Wanna Rock
04. Professor Satchafunkilus
05. Revelation
06. Come On Baby
07. Out of the Sunrise
08. Diddle-y-a-doo-dat
09. Asik Vaysel
10. Andalusia
Albümde herzamanki ekibi ile çalışan Satriani'ye ayrıca oğlu ZZ Satriani'de eşlik ediyor.
Dikkat çeken bir başka nokta ise 9 numaralı parçanın ismi  _________________
Hard Rock için Ekipman Kılavuzu
|||||||||| %10 |
|
|
|
|
 |
Orçun As

Statü: Yönetici
|
Tarih:
30 Ocak 2008 0:12
|
|
Satch'in düzgün bir adam olduğunu her zaman biliyordum ama böyle bir güzellik yapacağını tahmin etmiyordum doğrusu =) |
|
|
|
|
 |
Orkun Tahir Aran
Statü: Üye
|
Tarih:
30 Ocak 2008 23:13
|
|
Çok merak ettim şimdi ya Asık Vaysel'i!!! Ama Satriani iyi müzisyeni nereden bulacağını iyi biliyor:) |
|
|
|
|
 |
Mustafa Mert Kazanç

|
Tarih:
1 Şubat 2008 21:20
|
|
1 Nisan çok uzun bir zaman gibi görünmeye başladı şimdi.Aşık Veyseli ise acaip merak ediyorum.Gurur duydum kendi kendime.  |
|
|
|
|
 |
Tuna Yavuz

|
Tarih:
29 Şubat 2008 22:34
|
|
9. parça acaba İsim benzerliğimi yoksa Geçrcekten...... Bilgisi olan bilgendirirse çok sevinirim.  |
|
|
|
|
 |
Burak Çopur

|
Tarih:
29 Şubat 2008 23:33
|
|
İsim benzerliği olamayacağı ayan beyan ortada.Bu kadar benzermi ya  |
|
|
|
|
 |
Nightmage

Statü: Kreatif Direktör
|
Tarih:
29 Şubat 2008 23:43
|
|
İsim benzerliği değil. İki hafta önce yapılmış olan bir röportajda Ortadoğu'nun önemli isimlerinden biri ilgimi çekti diyordu. _________________
Hard Rock için Ekipman Kılavuzu
|||||||||| %10 |
|
|
|
|
 |
Tuna Yavuz

|
Tarih:
1 Mart 2008 22:32
|
|
Dedikleriniz doğruysa, şarkı için çok sabırsızlandım yahu  |
|
|
|
|
 |
Slow Finger

|
Tarih:
3 Mart 2008 5:50
|
|
Albümü gerçekten büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum. Zaten bu ara tam bir satriani hastalığı oluştu. Joan Ossborne ye bile satriani lickleri koyuyorum. |
|
|
|
|
 |
Mehmet Türker

|
Tarih:
3 Mart 2008 14:17
|
|
Tam metin şurada:
http://musicbox.sonybmg.com/artists/joe-satriani/bio
Aşık Veysel ile ilgili kısım, alıntı:
| Alıntı: |
A real-life figure, Asik Vaysel, Turkey’s premier saz player (it‘s an ancient four-stringed instrument), turns up in two songs that amount to something of an extended tribute. The first, the appropriately named “Asik Vaysel,” is an enchanting and exhilarating tour de force that was inspired during Satriani’s recent tour of Turkey. “Our Turkish promoter was incredulous to learn that I’d never heard Vaysel’s music,” says Satriani. “So he gave me two Vaysel CDs and I and was completely overcome. The music resonated within me as if I’d known it all my life. On ’Asik Vaysel,’ I tried to celebrate the experience of hearing it for the first time.”
Satriani, who can make music out of a doorknob if he had to, nixed the idea of playing an actual saz (“too obvious”), so he tried a different approach: “I thought, What if I barely press down on the guitar strings and I barely pick the strings? To my surprise, it allowed me to evoke the spirit of Vaysel’s recordings in a very cool way. I wound up playing in a way that I never played before. The guitar really sounds different.”
Vaysel’s spirit lives in the wondrous “Andalusia,” an elaborate feast for the senses in which Satriani imagines himself as Vaysel wandering through the Spanish countryside. “I didn’t start out to channel Vaysel in such a way,” says Satriani, “but during my last trip to Spain I was so struck by its incredible beauty that upon returning home I thought, What would Asik Vaysel feel if he saw these vistas? And before you knew it, I was writing about him.”
|
Düşündüğümüzden de ileri gitmiş
Edit: Yukarıyı hiç İngilizce bilmeyen arkadaşlar için tercüme etmek isterdim ama şu an gerçekten hiç müsait değilim.
Çok kısa açıklamak gerekirse: Evet şarkı gerçekten Aşık Veysel ile ilgili. İki adet şarkı var aslında diğerinin adı “Andalusia”.
Türkiye'deki konserde iş ortaklarındadan biri iki tane Aşık Veysel CD si vermiş, o da dinlemiş. Birinci şarkı ilk defa Aşık Veysel dinlemiş olmanın kutlaması gibi.
İkincide ise Satriani kendini Aşık Veyselin yerine koyup onun gibi avare dolaşırken İspanyada sahil kesimine gittiğini varsaymış. Aşık Veysel bu manzarayı görseydi ne hissederdi acaba diyor.
Tam olmadı ama kısaca açıklamaya çalıştım, hatam olduysa affola. |
|
|
|
|
 |