Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder Sayfa: 1, 2  Sonraki »
« Önceki konu :: Sonraki konu » 
Yazar Mesaj
csniper

Statü: Üye
Durum: Bağlı değil
Boşluk
MesajTarih: 31 Ağustos 2008 23:44

Öncelikle Orçun As arkadaşımı yeni görevinde başarılar diliyorum. Umarım herkez için iyi sonuçlar elde ederiz.

Site içerisinde Nota,Tab,Guitar Pro gibi dosyaların olduğu bir bölüm açılsa ve bu bölümde parçaları paylaşsak nasıl olur? Sanırım sitede böyle bir bölüm yok. Bu ve bunun gibi dosyalara ihtiyacı olanlar bulamadıkları parçayı yazarza elinde bulunan kişiler yardımcı olabilir.

Dosyalar genelde ücretsiz olarak dağıtıldığından telif gibi bir sorunumuzda olmaz.
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Ozan Gerger

Boşluk
MesajTarih: 1 Eylül 2008 1:00

İşte tab konusunda sıkıntı var. Myguitarbook neden dağıtımı sonlandırdı? Bir sürü telif sorunlarıyla karşılaştı tabları telifsiz yayınladığı için ve devam eden davalardan dolayı da yayınlamayı kesti. Bundan dolayı gitartürk bünyesinde de tab yayınlanması imkansız. Ancak egzersiz ve kendi bestelerimizi yayınlayabiliriz Very Happy
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder
Orçun As

Statü: Yönetici
Boşluk
MesajTarih: 1 Eylül 2008 1:30

Teşekkür ederim Ceyhun =)
Konu hakkındaki yasal mevzuatı bilmemekle birlikte şöyle bir tahmin yapabilirim.

Video (film, dizi) altyazılarının, özellikle de DVD'de bulunan DVD-Rip olarak adlandırılan altyazıların paylaşımı yasaklandığı için pek çok site mahkemelik oldu ve kapatıldı. Fakat burada şöyle bir yasal boşluk var; kullanıcılar kendi çevirdikleri altyazıları veya videoyu dinleyerek oluşturdukları orjinal altyazıları paylaşabiliyorlar.

Tab konusunda ise, orjinal notaların paylaşımı kesinlikle yasak. Sanırım aynı yasal boşluk burada da var ki akorların paylaşımı serbest, sonuçta siz şarkıyı dinleyerek bu akor ya da notaları tahmin ediyor ve not alıyorsunuz. İnternet üzerinden paylaşımı ise tahmin ettiğiniz bu notaları bir arkadaşınıza söylemek gibi düşünebilirsiniz. Yine de tab ile ilgili net ve kesin bir bilgim yok. Ancak tab ve akor paylaşımına imkan veren bir çok yer varken GitarTürk bünyesinde böyle bir şeye gerek var mıdır? Tab indirmek, paylaşmak yasal değilse; paylaşan ve indiren dışında paylaşıma izin verenler de suçlu konuma düşecek. Bahadır'ın böyle bir şeyi isteyeceğini sanmıyorum.

Ozan'ın da belirttiği gibi orjinal olmayan egzersizleri ve telif hakkı olmayan bestelerin tablarını paylaşabiliriz sadece. Onun dışındakiler için şu an elimiz kolumuz bağlı, üzgünüm =)
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder MSNM
csniper

Boşluk
MesajTarih: 1 Eylül 2008 10:10

Myguitarbook hakkına bir bilgim yok. Ne gibi bir uygulamadan sonra yasaklandı bilmiyorum ancak Ultimate-guitar.com ve 911tabs.com gibi sitelerde dağıtım ücretsiz. Bunları hazırlayanların kendi dağıtımları. Orçunun film altyaılarını hazırlayan kişiler gibi bireysel ve kendileri için çıkarttıkları dosyalar. Yani eser sahibinin hazırladığı bir dosya değil. Zaten böyle birşeyide yapıcaklarını sanmam. Genelde bunları hazırlayanlar kulaktan çıkartılan notların programlar yardımıyla derlenmiş olarak paylaşıyorlar. Bu şekilde dağıtım yasak ise onlarda yasal olmayan bir işin içinde olmuş olurlar. Böyle sitelerinde bunun yasal olup olmadığını bildiğini tahmin ediyorum. Aksi halde devam etmezlerdi.
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Tolga Özkan

Statü: Yönetim Kurulu
Boşluk
MesajTarih: 1 Eylül 2008 10:27

Gençler o mysongbook tu ya. Ah içime bir ateş düştü bak yine.
Ozan Gerger

Boşluk
MesajTarih: 1 Eylül 2008 10:49

Hah mysongbook ya. Sağol Tolga, ben de bir yanlışlık var diyordum zaten Very Happy
Nightmage

Statü: Kreatif Direktör
Boşluk
MesajTarih: 1 Eylül 2008 16:13

Alıntı:
All tabs represented on the site are not intended to be accurate or official tabs for the artist, but are merely by-ear transcriptions. These tabs should be used for Study, Skill Development, Research and Scholarship only. The goal of Ultimate Guitar Archive is to provide a valuable resource for musicians who want to further their instrument skills. We do not seek to violate copyrights, and we encourage that you purchase the artist's album and official sheet music. If you see any case where a submitter has violated copyright infringement, please contact us and the tab will be removed from the archives.

Bu şekilde bir metin işimizi görebilir ancak uğraşmam lazım ve şu an için bu konu üzerinde çalışacabilecek konumda değilim.

Orçun'un söylediği gibi yasal sorumluluk bana ait oluyor. Yurt dışında tablatür hizmeti veren sistemler yukarıda alıntısını yaptığım türde metin mesajları ile yasal sorumluluktan sıyrılıyorlar.

Ayrıca bizim ilgilendiğimiz müzik türlerine ait tabltürler popüler sistemde zaten mevcut ve bunları yerli bir sistem içerisinde paylaşmak ne kadar gereklidir?

Yerli müziğe yönelik tablatür paylaşımı yapsak gerekli olabilirdi ancak diğer türlü zaten yapılmakta olan paylaşımı yapmış olacağız.

Bizi biz yapan özelliğimiz özgün içeriğe sahip olmamızdır.
csniper

Boşluk
MesajTarih: 2 Eylül 2008 9:14

Hepimiz müzik yapımı ve müzisyenliğin vurgulandığı bir sitede paylaşım yapıyoruz. Bu paylaşımlarda yararlı olduğu kesin ancak müzik ve müzisyenliğin konuşulduğu bu ortamda parça ile ilgili tab/nota yada gp gibi müzik yapmaya yarayacak paylaşımlar yok. Bu bence bu sitedeki bir eksiktir. Çünkü müzik yapmaya yarayacak en önemli şey yok.

"Bizi biz yapan özelliğimiz özgün içeriğe sahip olmamızdır." diğer sitelerde nota vs ile ilgili birçok paylaşım var. Onlarda artık bu paylaşımdan öte kirlikil seviyesine gelmiş. Özgün içeriğin yanında diğer sitelerden de ders çıkararak paylaşım yapılabilir.

Ayrı bir bölüme alfabetik sıraya göre dizilmiş bir liste hazırlanabilir ve bu bölgeye (tercihen yönetimdeki arkadaşların) dosyaları ekleyebiliceği bir yer olsa olmaz mı?

Örneğin "J" harfinde Joe Satriani/John Petrucci gibi isimler olur. John Petrucci'yi tıkladığında onunla ilgili tab/nota yada gp dosyaları gelir.

Bu şekilde hem güzel bir paylaşım ortamı olur hemde kirlenmeden başka forumlardan farkımız olur.

Amacım sadece burayı elimden geldiğince daha iyi bir yer yapmaya çalışmaktır. Sadece fikir veriyorum karar yönetimdeki arkadaşların.

İyi çalışmalar.
Nightmage

Statü: Kreatif Direktör
Boşluk
MesajTarih: 2 Eylül 2008 9:57

Ceyhun her türlü öneriye açığınız bu yüzden site adına teşekkür ederim.

31 Mart 2008'den bu yana GitarTürk için programladığım ve halen geliştirdiğim Zeta sistemini kullanıyoruz ve hazır bir kod sistemi olmadığı için istemiş olduğun türde bir bölümü programlamam oldukça zamanımı alacaktır.

Bu konuyla ilgili bir çalışma yapacağım ancak her zaman ki ne zaman yayına geçebileceği konusunda bir şeyler söyleyemem.

En iyi ihtimal ile Ekim ayında faaliyete geçebilir.
csniper

Boşluk
MesajTarih: 3 Eylül 2008 14:02

İlgilendiğin için teşekkürler.
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    Mesaj Panosu -> Site Hakkında Saatler GMT +2 zaman dilimine göredir
Sayfa: 1, 2  Sonraki »
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız