|
« Önceki konu
:: Sonraki konu »
|
| Yazar |
Mesaj |
Nightmage

Statü: Kreatif Direktör
Durum: Bağlı değil
|
Tarih:
10 Ekim 2008 21:18
|
|
Yeni bir notebook aldım ve aldığıma pişman olmuş durumdayım. Asus'un X59SL-226DV modelini aldım ama şunu da öğrenmiş bulundum; Asus'tan uzak duracaksın.
Dell'den ve HP'den şaşmayın. |
|
|
|
|
 |
Burak Çopur

Statü: Üye
|
Tarih:
10 Ekim 2008 21:35
|
|
Dell gerçekten ülkemizde biraz az tercih ediliyor ama aslında çok prestijli bir marka.Bne Masaüstü için XPS serisini çok düşünmüştüm babam almadı Dell bence en iyisidir. |
|
|
|
|
 |
Nightmage

|
Tarih:
10 Ekim 2008 21:46
|
|
Neredeyse piyasada bulunan tüm taşınabilir bilgisayar markalarını test ettim. Dell ve HP alırsanız sorun bile yaşasanız iyi ki yaşamışım diyorsunuz.
Dell'in 90'lı yılların başındaki reklamlarını hatırlıyorumda; kahve döktük olmadı, toprak döktük olmadı.... olmadı, bozamadık  |
|
|
|
|
 |
Deniz Teket
|
Tarih:
10 Ekim 2008 22:27
|
|
Ne gibi sorunlar yaşadığınızdan biraz bahseder misiniz?
Ben tam tersine bir izlenime sahibim, HP dizüstüler için kötü yorum çok okudum, hatta kullanan arkadaşlarımın başları beladan kurtulmadı: fazla ısınma problemi, sistemin stabil çalışmaması, teknik servisin ağır iş yapması...
Asus için ise genelde iyi yorumlar okudum, tabi teknoloji ve seri üretim bu, bir ay önceki üretim ile bir ay sonraki arasında çok ciddi farklar olabiliyor...
Ayrıca fiyat/performans olarak genelde Asuslar iyi olmuştur..
Bir de şaşırdım iyi ve pahalı bir model almışsınız, araştırma da yapmışsınız...
Bu arada Delller konusunda ben de hep iyi şeyler okumuşumdur... |
|
|
|
|
 |
Nightmage

|
Tarih:
11 Ekim 2008 11:07
|
|
Ben kullanmış olduğum bilgisayarın işletim sistemini kendim yapılandırmayı seviyorum ve ancak bu şekilde kullanabiliyorum. Mesela taşınabilir bilgisayarlarda kurulu olarak Norton yüklü geliyor ki bu beni çıldırtıyor. Bize göre Norton kullanmak bir insanlık suçudur.
Bir sürü gereksiz yazılım ile dolduruyorlar ve bu durum sistem performansını doğrudan etkiliyor. Bu gereksiz yazılımları kaldırarak vakit harcamak yerine öncelikli olarak format atmak tercihimdir.
Format atmaya gereksinim duymamım bir başka sebebide 250 GB'lık harddiskin C sürücüsüne 100 GB gibi bir alan bırakmalıdır. Yedek kullanan kişiler için 1 GB'ın bile önemi vardır. Bu yüzden Vista'nın yüklü olacağı sürücüyü 50 GB olarak sabitlemem gerekmektedir. Bunun işletim sistemi üzerinden yapmaya kalkıştığınızda binbir türlü sorunla karşılaşıyorsunuz. Hiç gerek yok, baştan herşeyi yapmak en güzelidir.
Asus'u aldım, kendi kurulumu oldu ve ardından hemen Recovery DVD'si ile kurulum yapmaya kalktım ve çok ilginç bir gerçek ile karşılaştım. Kitapçıkta yazana göre Recovery DVD'si bilgisayarı ilk kurulumdaki haline geri götürüyor, tüm yüklü olan o gereksiz programları ile beraber. Kabul edilemez bir durum ve bu saçmalık seviyesindeki durum LG'de, BenQ'da, Fujitsu-Siemens'te, HP'de ve Dell'de ve hatta Packard Bell'de bile yok.
Neden saçmalık seviyesinde onu da belirteyim. Sabit Disk içerisinde ayrılan 13 veya 9 GB'lık bölüm ne demeye yaratılmıştır. Bilgisayarı o şekilde yapılandırmak isteyen onu kullansın. Ha o bölümü kaldıran biri varsa bu problem ona aittir.
Asus'un Recovery DVD'si ile kurulumu bitirene kadar bu şekilde düşünüyordum. Kurulum bitti inanılmaz bir sövme senfonisni başladı Asus için. Nitekim kitapçıkta yazan durum yaşanmamıştı. Sadece temel sürücüler kurulmuştu.
Bu arada Recovery DVD'si ile kurmadan önce Asus'tan uzak durun dememi sağlayan olay yaşandı.
Microsoft TechNet'ten indirdiğim Vista SP1'i yükledim. Kutusunda çıkan sürücüler DVD'si ile sürücüleri tanıttım ve o da ne? Kablosuz Ağlar gözükmüyor. Nasıl olabilir?
Kendi orjinal sürücüsünü gösteriyorum kabul etmiyor.
Kablolu şekilde bağlantı yapım ve internet üzerinden sürücü bulmasını sağladım bulamadı. Çok uğraştım olmadı ve son çözüm olarak Recovery DVD'sini kullanmaya karar verdim.
Recovery DVD'si ile kurulum yaptım ve sonuç değişmedi. Kendi ürettikleri Recovery DVD'si ile bile kablosuz ağ kartının sürücüsü tanınmıyor. Kendi sürücüler CD'lerinde bile bunun sürücüsü yok.
Asus'un web sitesine girdim, amacım son sürücüsünü indirmekti. Birde ne göreyim XP için tüm sürücüleri var ama ne hikmetse Vista için sadece Bios ve Camera sürücüleri var. Bir başka senfoni başladı Asus için...
Asus'un sık sorular sorular bölümüne, dökümanlar bölümüne baktım ve konuyla alakalı tek bir kelime dahi bulamadım.
En sonunda bir forumda istediğime ulaştım ve sorunu çözdüm ama sorunu çözene kadar bir albüm dolusu senfoni ulaştı Asus'a...
Bende bunun dışında Fujitsu-Siemens var. Ondan daha çok menunum. Made in Germany olmasının yanı sıra adam gibi neyin ne olduğunu açıklayan bir sürü kitapçıkları var. Siemens bir kütüphane rafının yarısını dolduracak kadar kitapçık veriyor.
Tüm firmaların artıları ve eksileri var. Hatta " Bu güzelmiş ama keşke bunda şuda olsaymış daha güzel olurmuş. " dediğimiz firmalar bile var.
Bugüne kadar herşeyiyle harika destek veren iki firma tecrübe ettim birisi Dell diğeri ise HP'dir.
HP hakkında herkes bir şeyler söylüyor. Kasası sağlam değil, çabuk zedeleniyor gibisinden. Hiç aldırmayacaksın bunlara... Taşınabilir Bilgisayarı düzgün kullanırsan dış kasasının ne problemi olacak?
Bugün Core 2 Duo'larda meydana gelen çınlama problemi ne durumda bilmiyorum ama bundan 6 ay kadar önce tüm bilgisayar firmaları arasında tek çözüm üreten HP'idi...
Isınmaya sebebiyet veren de bu durumdu ancak eğer ısınacak kadar kullanıyorsan bilgisayarı alacaksın altına soğutucunu...
Zalman Notebook Cooler kullanıyorum ve çok memnunum. |
|
|
|
|
 |
Mehmet Türker

|
Tarih:
11 Ekim 2008 14:58
|
|
Asus 'lar aslında donanım olarak gerçekten iyi laptoplardır, Guitarcraft'ın yaşadıkları donanım değil yanlış tercihler meselesi. Donanımlarındaki tek bildiğim sorun bazı modellerdeki fanın ısınma olmamasına rağmen sürekli çalışması. Genelde hızlı, çok kullanılan markalardan parçalar içermesi, çoğu zaman sorunsuz olmasıyla bilinir.
Guitarcraft'ın asıl sorunu firmaların laptop'un yanında parasını ödediğiniz halde işletim sistemini orjinal haliyle vermemesi. Eğer veriyor olsaydı ve bir de yanında driver cd'si verseydi Guitarcraft işletim sistemini kendi istediği gibi kurup driverları yükleyip, hatta yine laptopla beraber gelen ek yazılımların istediklerini de kursaydı süper olacaktı (Hemfikir miyiz Guitarcraft ? )
En azından az da olsa işletim sistemi fiyatını laptop fiyatından düşme şansı olsaydı yine gidip istenilen işletim sistemi satın alınır kurulurdu laptop ile ise sadece çok kullanılan işletim sistemleri için driverlar gelirdi.
Ama ben bu şekilde hizmet veren firma bilmiyorum, geçmişte birkaç firma bunu yaptı ama şu an yok heralde.
Yeni bir laptop alınca yaptıklarım aynen Guitarcraft'ın yaptıklarına benzer şeyler, ama genelde kurtarma bölümünü uçurmam, laptop'u satma veya birine verme durumu için kullanmasam da yerinde bırakırım.
Çalıştığım şirket HP laptop veriyor herzaman, ancak o kadar arızayla karşılaşılıyor ki bir ara Sony'lere dönüldü ve denendi. HP servis konusunda diğerlerinden biraz ileride ancak şöyle bir durum var, eğer ticari sınıfta laptop alıyorsanız bunların servis hizmetleri ayrı işliyor, eğer home user tipi laptop alıyorsanız bunun da servis işleri farklı. Ticari olanlar için servis hizmetleri öncelikli ve daha iyi işliyor, ama home user tipi bir laptopunuz varsa servis diğer markalardan pek farklı değil ve bu fiyata göre değişmiyor örnek olarak $2500 bir home user laptopunuz var servise verdiniz, ben de $1500 lik ticari laptopu servise verdim, ben daha iyi hizmet alıyorum.
Dell kullanıp memnun olan çok arkadaşım var ama ben hiç Dell sahibi olmadım. Evde Packard Bell kullanıyorum onu da çok uygun fiyata bulduğum zaman almıştım, bir sorun çıkarmadı, ama pili artık neredeyse 10 dakika bile gitmiyor, Packard Bell sahibi birçok tanıdığım aynı şeyden şikayetçi.
Yenisini alırken dikkat edeceğim şeyler sürekli değişiyor, bir de ben Linux kullandığım için içindeki parçalara dikkat etmem gerekiyor bazı çok kullanılmayan parçalar Linux ile sorun yaşıyor. Örnek olarak Broadcom wireless network kartlarını Linux ta çalıştırmak için ara katman kullanmanız gerekiyor, ama Intelinkiler çok ta iyi olmamasına rağmen hiç sorunsuz çalışıyor.
Bu arada nereden alırsanız alın garantisi tüm dünyada geçerli bir laptop bulursanız yurtdışından da getirtmek güzel oluyor. Hem ucuz, hem de burda verilmeyen yedek pil ve benzeri çok işe yarar şeylerden de faydalanma imkanı oluyor, ben bir dahakini öyle yapmayı planlıyorum. |
|
|
|
|
 |
Erotomania

|
Tarih:
11 Ekim 2008 15:12
|
|
Valla Bahadır abinin aldığı notebook hakkında yorum yapamayacağım ama norton konusunda söylediğine katılıyorum.  |
|
|
|
|
 |
Nightmage

|
Tarih:
11 Ekim 2008 16:07
|
|
Pek çok konuda hemfikiriz ancak bazı yerlerde yanlış anlaşılma var. Fujitsu Siemens, BenQ ve LG Recovery DVD vermiyor, verdikleri DVD işletim sistemini baştan yüklemeye yönelik bir DVD. Sadece işletim sistemini yüklüyor.
Eğer ki fabrika ayarlarına dönmek istiyorsanız sabit disk içerisinde ayrılmış olan 13 GB'lık bölümü kullanıyorsunuz.
Fujitsu Siemens'in teknik servis hizmeti hem iyi hem kötü; bir sorun olduğunda evinize kadar gelip alıyorlar ama telefon ile destekte bir soru sorduğunuzda cevap veremiyorlar çünkü bilmiyorlar. Gerçi hepsi öyle
Asus'un pazarlama ve kullanıcılara sunduğu kalite oldukça güzel. Mesela çantası olsun, özel faresi olsun herşey güzel. Tasarımıda güzel ama gelin görün ki bir kablosuz ağ sürücüsü için web sitelerinde tek bir döküman yok.
Dahada ilginç olanı Asus'un bu son teknoloji ürününe kalkıpta XP Professional yüklenilmeye kalkıldığında tek bir sürücü problemi yaşanmıyor. Kablosuz ağ kartını bile tanıyor.
Asus, kendi fabrika ayarlarına döndüğünde bile kablosuz ağ kartını tanımıyor. Dün gecemi böyle komik bir olayla geçirdim.
Bir kere yeri gelmişken belirteyim asla ama asla renkli kasa almayın, Metalik olan kasalardan almayın. Yüzey çok çabuk aşınıyor ve iz kalıyor. Siyah modelleri tercih edin.
HP'nin son kullanıcıya olan hizmetide çok iyi; Geçtiğimiz ay içerisinde bir sabit disk problemimiz oldu, bir programı çalıştırıp sonucunu e-posta ile kendilerini göndermemizi istediler. Raporu e-posta ile gönderdik ve bize kargoyla yeni sabit diski gönderdiler.
Üç gün içerisinde problem çözülmüş oldu ki daha önce böyle bir servis olayına şahit olmadım. Anladığım kadarıyla HP kullanıcı deneyimine göre hizmet veriyor. Amatör kullanıcıysa merkeze alıyor cihazı, ileri düzey kullanıcıysa sadece raporu istiyor.
Bu arada sabit disk demişken; Asus'un bu sabit diskide çok gürültülü çalışıyor.
Dell ve HP çok hızlı sürücü güncellemesi yapıyor ve bu durumda benim gibi kullanıcıları memnun ediyor.
Son bir sene içerisinde hepsini teker teker seçerek 3 Asus ( Benimkide dahil olmak üzere hepsi aynı model ), 1 MSI, 2 Datron, 1 Fujitsu Siemens, 1 BenQ, 1 Packard Bell ve 2 LG taşınabilir bilgisayar aldım.
Şu anda bunlar içerisinde bir tek Fujitsu Siemens diğerlerinden üstün kalıyor. |
|
|
|
|
 |
Mehmet Türker

|
Tarih:
12 Ekim 2008 20:10
|
|
Norton konusunda ben de aynı fikirdeyim, hemen kaldırırım. Normalde kendisi uninstall olmuyor ama yine Symantec in ürettiği bir küçük yazılım var bununla uninstall edebiliyorsunuz. Şuu an elimde yok ama ismi galiba RemoveNorton" gibi birşeydi.
HP 'nin tecrübeli kullanıcıya ayrı muamele yapması iyiymiş, benim kullandığım HP ler hep şirket laptopu olduğu için servisle ben ilgilenmiyorum ama ev kullanıcısı için muhteşem, normalde belki makineyi/diski İstanbul'a filan göndermeni isterlerdi (veya kendileri gönderir).
Bahadır dediğin gibi yapanlar da var , sadece kurtarma partition u verip DVD yi parayla satn da var (mesela avrupada bazı ülkelerde Packard Bell), hepsini veren de var. Ben hangisini tercih ederim dersen yalın işletim sistemini ayrı dvd de verip driverları da farklı dvd de vereni.
Bir de biliyorsunuz laptopu alırken işletim sistemini kabul etmemek gibi bir şans yok, paketi açarsanız içindeki işletim sistemi vs tüm kullanıcı sözleşmelerini kabul ediyorsunuz. Bu saçma birşey ve böyle olmaması gerektiği konusunda amatör bazı çalışmalar/başvurular vardı şimdi hatırlamıyorum neredeler. Eğer bakanlık düzeyinde böyle bir karar alınıp ithalatçılara uygulanırsa, dediğim gibi herşeyi ayrı ayrı vermek zorunda kalacak laptop üreticileri, dolayısıyla kurtarma partition u veya başka birşey sorun olmayacak, zaten gelen dvdleri kullanarak ta istediğin konfigurasyonu elde edebileceksin. |
|
|
|
|
 |
Nightmage

|
Tarih:
13 Ekim 2008 11:26
|
|
Asus bitmiştir. Biraz öncede ekranda titreme problemi başladı. Olmasa şaşardım. |
|
|
|
|
 |